Skip to main content

Vormvaste lenzen

Vormvaste lenzen zijn de verbeterde versie van de vroegere harde lenzen. Het materiaal is tegenwoordig minder hard. Bovendien zijn vormvaste lenzen niet zo gevoelig voor beschadiging als andere lenzen en zijn ze goedkoper in onderhoud. Elk oog heeft een andere vorm.

Het aanmeten van vormvaste lenzen is maatwerk en daarom besteden wij er veel aandacht aan. Zelfs bij speciale oogafwijkingen bieden vormvaste lenzen een perfecte oplossing.

Vormvaste lenzen zitten heel comfortabel

Het plezierige van vormvaste lenzen is dat je gewoon vergeet dat je ze draagt. En je kunt er prima mee sporten. Of je nu voetbalt, tennist of hardloopt, het gaat uitstekend. Je kunt al op jonge leeftijd beginnen met het dragen van lenzen. Bovendien kun je ze je hele leven blijven dragen. Als je op latere leeftijd bijvoorbeeld leesproblemen krijgt, hoef je geen leesbril te kopen. Er zijn namelijk vormvaste lenzen waarmee je kunt lezen en ook perfect in de verte kunt kijken.

In het begin is het even wennen, maar vormvaste lenzen doen echt geen pijn. Ze drijven op het traanvocht en blijven beweeglijk. Je hoeft echter niet bang te zijn dat de lenzen achter je ogen terechtkomen. Dat is onmogelijk. Het inzetten van de lenzen heb je zo onder de knie en we weten zeker dat je enthousiast wordt over het gemak en het comfort. Vormvaste lenzen kun je jarenlang dragen en ze hebben, afhankelijk van het soort materiaal, een levensduur van twee tot vier jaar.

De voordelen van lenzen

Sommige mensen vragen zich nog steeds af of ze een bril of contactlenzen moeten nemen. Toch is deze keuze niet zo moeilijk, want contactlenzen hebben vergeleken met een bril nogal wat voordelen. Met contactlenzen:

  • verandert er niets aan je gezicht;
  • kun je scherp zien;
  • heb je meer vrijheid bij het sporten;
  • heb je geen last van beslagen brillenglazen.

Service aan huis

Mocht uw gezondheid het niet toelaten om zelf onze zaak te bezoeken, dan komen we graag bij u. U kunt ons daarvoor gerust bellen.

Bel direct 0413-362223