Laat uw ogen tijdig onderzoeken door een optometrist

Optometrie

U vindt het toch ook belangrijk dat een deskundige de oogmeting doet?

De optometrist verleent eerstelijns oogzorg en is in staat de gezondheid van uw ogen in kaart te brengen. Om zijn bevoegdheden als erkend en bevoegd optometrist te behouden, moet deze zich houden aan bepaalde richtlijnen zoals verplichte bijscholing.

Behalve het bepalen van de benodigde brilsterkte, beoordeelt de optometrist bijvoorbeeld ook de samenwerking tussen beide ogen, het scherp stellen op verschillende afstanden en de oogbewegingen. Om een goede diagnose te kunnen stellen is de optometrist bevoegd daarvoor oogdruppels te gebruiken.

Ook bekijkt de optometrist met geavanceerde apparatuur de conditie binnen in het oog.

De optometrist is in staat om eventuele afwijkingen te constateren en is daarvoor bijzondere specialistische zorg nodig, dan volgt een doorverwijzing naar de huisarts of oogarts.

Wanneer afwijkingen met behulp van een bril of contactlenzen kunnen worden gecorrigeerd, geeft de optometrist u een objectief en vrijblijvend advies.

Peter Beks is behalve gediplomeerd opticien en contactlensspecialist, ook een BIG geregistreerd en erkend optometrist. Vanaf begin 2008 is hij als optometrist dagelijks ‘s-morgens werkzaam in het Bernhoven Ziekenhuis in Uden. Daarvoor was hij jarenlang als optometrist verbonden aan het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond en Deurne.